Het is zo ver….. we gaan stoppen!

Na 37 jaar gaat Het Zingende Nijlpaard stoppen met de huidige winkel. Op 15 Oktober begint de opheffingsuitverkoop.

Ingegeven door het naderende pensioen na 51 jaar gewerkt te hebben bekroop mij het gevoel dat ik het wat rustiger aan wil gaan doen .

Omdat onze winkel nog uit een andere tijd stamt en het koopgedrag inmiddels radicaal veranderd is, missen we de aansluiting met onze klanten Het is voor ons soort winkel op dit moment niet meer mogelijk om voldoende omzet te genereren. Kortom we hebben de slag met de internetbedrijven verloren. Dit geldt overigens niet alleen voor onze winkel maar vele andere zullen nog volgen. Veel van mijn collega` s zijn mij inmiddels voorgegaan.

Maar…. dat wil niet zeggen dat je helemaal niets meer moet doen. Wanneer de winkel is leeg verkocht ( de planning is om tot de kerst door te gaan ) ga ik eerst de beneden verdieping verbouwen en de magazijnen afbreken om weer beneden te gaan wonen en vervolgens in de loop van volgend jaar weer te beginnen met een afgeslankte vorm van Het Zingende Nijlpaard. Eigenlijk in de vorm zoals ik hem 37 jaar geleden ben begonnen, dus met veel ruimte voor reparatie van poppen , speelgoed en fietsen. En ook voor eigengemaakte producten , die keren weer terug.

Verder ga ik ook producten verkopen waarvan ik denk dat er behoefte aan is bij mijn huidige klanten b.v. muziekdoosjes , boekjes , nostalgisch speelgoed en dingen waar je blij van wordt. Alleen op een veel kleinere schaal en zonder de bekende merken en complete assortimenten.

De winkel zal beperkter open zijn en het voornemen is om op donderdag en vrijdagmiddag open te zijn en op zaterdag de hele dag . Maar dat zijn zaken die nog kunnen veranderen.

Ik zou graag iedereen willen bedanken die ons de afgelopen 37 jaar hebben gesteund door bij ons cadeautjes te kopen en daardoor vele kinderhartjes sneller hebben doen kloppen.

Ron Meijboom en Lea Leenhouwers

Leave a Reply